qnetworks-logo

Fiber

Kurser inom Robust fiber, fiberoptik och kabelteknik.

Den optiska fibern är ryggraden i vårt digitaliserade samhälle och vi blir allt mer beroende av att kommunikationen fungerar. För ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle som kan ta tillvara på alla de möjligheter som den digitala tekniken erbjuder krävs kvalitativa och robusta fibernät. Rätt byggda fibernät har en livslängd på åtminstone 40 år och kanske är det snart vår viktigaste infrastruktur? PTS och Svenska Stadsnätsföreningen har i samarbete med telekombranschen tagit fram anvisningarna Robust fiber, och på så sätt skapat en miniminivå på robusthet för våra fiber- och bredbandsnät.

Hos Qnetworks kan du certifierad dig inom Robust fiber.

Vi erbjuder både öppna och företagsinterna utbildningslösningar.

Robust Fiber

Vad är skillnaden mellan utbildningsbevis och personcertifikat?

Utbildningsbevis anläggning ger en grundläggande kunskap om hur kanalisation för fiberkabel ska anläggas. Ett perfekt kompetensbevis för exempelvis maskinförare och montörer så att robusthet uppnås vid arbetet.

Att inneha ett Personcertifikat innebär att du har stor kunskap och kompetens inom ditt område. Certifikat för anläggning fokuserar på förläggning av fiberinfrastruktur, kanalisation, site och noder för fiber. Mer detaljerad info hittar du HÄR!

Företagscertifikat anläggning Vill du certifiera ditt företag? Läs mer HÄR!

brown round cookie on white surface
Vi använder kakor!

Vi vill att ditt besök på sidan ska bli så bra som möjligt. Här kan du läsa om vad vi sparar.