qnetworks-logo

LTE Advanced

Kursbeskrivning

I den här systemutbildningen får du en introduktion till de funktioner som ingår i de senaste 3GPP releaserna från 10 , 11 och 12, de versioner som också är kända som LTE Advanced. Du lär dig det senaste tekniska inom mobila system. R10 R11, och R12 som 3GPP specificerar är ett stort tekniklyft som påverkar hur de mobila näten kommer att byggas under de närmaste åren! Kursen innehåller genomgång av både nya radiorelaterade funktioner samt mer generella funktioner som finns implementerade i corenätet. MTC relaterar till Sakernas Internet, loT. Du får i kursen kunskap om de många nya funktionerna i radiogränssnittet.

Innehåll i kurs 

Teoretiska pass, övningar, diskussioner och mind-maps (6 + 6) lektioner per dag. 

 

Kursprogram 

•    LTE R8, viktiga funktioner för förståelsen av R10-funktioner
•    Funktioner som ingår i LTE R9
•    Vilka frekvensband som ska användas för LTE Advanced
•    Aggregeringsfunktionen av bärvågor och heterogena nät
•    Relay i R10
•    Utökat stöd för multiantennlösningar (MIMO)

•    Coordinated multipoint (COMP)
•    Användningen av Home evolved eNode Node B (HeNB) i nätet
•    Funktioner som ingår i självorganiserande nät (SON)
•    Funktioner för maskin kommunikation
•    Avlastningsfunktioner för corenätet såsom WLAN och lokal IP-adress

Kursmål

Huvudsyftet med kursen är att ge en mycket god översikt över den teknik och funktioner som finns i LTE Release 10, 11, 12 som 3GPP specificerar. Delmål är: – Att beskriva vilka frekvensband som ska användas för LTE Advanced – Att beskriva aggregeringsfunktionen av bärvågor och heterogena nät – Att beskriva Relay i R10 – Att beskriva utökat stöd för multi-antenn lösningar (MIMO) – Beskriva Coordinated multipoint (COMP) överföring – Att beskriva användningen av Home evolved eNode Noden B (HeNB) i nätet – Att beskriva funktioner som ingår i självorganiserande nät (SON) – Att beskriva funktioner för maskinkommunikation – Att beskriva avlastningsfunktioner för corenätet såsom WLAN och lokal IP-adress. 

Förkunskaper

Förkunskaper

Pris

Pris

Föreläsare

Johan Nyqvist Nyqvist Consulting

Johan har arbetat med utbildning inom telekommunikation i över 35 år. Det hela började som utbildare på Ericssons AXE-system med en mängd olika kurser. Som konsult startade Johan Comviqs ”IQ-skola” för utbildning av återförsäljare under tidigt 1990-tal. Idag arbetar Johan mest med mobila system och har djup kunskap om samtliga mobila standarder från GSM till 5G.

Utbildningsområden

Fiber utbildning

Nätverk

Telekom & Radio

Vad tycker våra kunder?

Bra kursledare, tydlig och lätt att förstå. En bra genomkörare av något man har jobbat länge med.
Kursdeltagare
Lärde oss hur förläggning går till, vilka material som behövs och hur viktigt arbetsmiljön är för en fibertekniker som man själv inte tänkt på tidigare.
Kursdeltagare
Lärorikt och informativt. Mycket information med bra kursmaterial, så förstod allt utan problem.
Kursdeltagare
sobona
sinfra
robust fiber