qnetworks-logo
Anritsu

Anritsu tillhandahåller banbrytande lösningar för telekommunikationsteknologier som sträcker sig från kartläggning av inomhustäckning i små trådlösa system till spektrumanalys och lufttestning i stora trådlösa nätverk. Våra kompletta lösningar är designade för att möta dina ständigt föränderliga marknadsbehov.

5G, 4G och 3G

Femte generationens (5G) kommunikationssystem skapar enorm innovation just nu.

Denna 5G-innovation täcker inte bara diversifierade applikationer inom Internet of Things (IoT) och fordonsområdet, såsom självkörande fordon och den ”anslutna bilen”, utan sprider sig även till molntjänster med applikationsryggraden.

Anritsu och Qnetworks spelar en nyckelroll i att hjälpa kunder med innovativ 5G-utveckling baserat på företagets långa erfarenhet av trådbundna och trådlösa tekniker för 2G, 3G och 4G (LTE)-system

IoT(5G/IoT)

En bred produktlinje som sträcker sig från trådbunden till trådlös för 3G, 4G och nu 5G, plus lång erfarenhet av mätteknik, hjälper Anritsus snabba, optimerade, högkvalitativa testlösningar för 5G-baserade IoT (5G/IoT)-marknader att minska kundernas utvecklingskostnader och tid till marknad.

Bas-station Test

Basstationen är kärnan i din trådlösa RF-installation.

Det är där du gör anslutningarna för dina kablar, antenner, sändare och mottagare. Och det är där de flesta problem kan uppstå som kan påverka prestandan genom komponentfel, trådlösa störningar eller felaktig installation eller underhåll.

Resultatet kan bli oacceptabel driftstopp för dina nätverk och tidskrävande arbete för att åtgärda problemet av dina fälttekniker.

Det är här vi på Qnetworks och Anritsu kan hjälpa dig!

Täckning och interferenskartläggning

Att bedöma en signalmiljö för att säkerställa korrekt distribution, installation och drift av trådlösa nätverk är ingen lätt uppgift.

Vi har lösningar för att identifiera allt  ifrån naturliga hinder som berg till konstgjorda hinder som vindkraftsgeneratorer, signalintegritet är en av de största problemen för leverantörer av trådlösa tjänster, användare av allmän säkerhet, LMR-verksamhet och statliga tjänstemän

CPRI och OBSAI

Mobiltrafikvolymerna växer snabbt på grund av spridningen av OTT-videotjänster (YouTube, Mobile IPTV, etc.). Följaktligen distribueras så kallade småcellsnätverk för att skapa en bättre kommunikationsmiljö genom att utöka tillgänglig bandbredd per mobilterminal. I tätbefolkade områden är bandbredden per mobilterminal otillräcklig och utbyggnad av flera små celler stödjer en bättre kommunikationsmiljö.

C-bandsinstallation och testning

C-bandsspektrum är den perfekta balansen mellan låga och höga band som erbjuder en bra kompromiss mellan täckning och hög genomströmning för 5G-mobilnätverk. C-bandsfrekvensen kan täcka stora avstånd och har förväntade toppdatahastigheter mellan 600 Mbps och 900 Mbps. Försiktighet måste iakttas för att undvika interferens med andra RF-system i samma band.

C-RAN

En massiv nätverksförtätning krävs för att stödja den ökande efterfrågan på mobildata och stöd för sakernas internet (IoT). Framtida krav kommer bara att uppfyllas om implementeringen av hela nätverket omprövas, vilket uppnås genom nätverksvirtualisering i en C-RAN-arkitektur.

Interferensjakt

Störningsjakt kräver förmågan att upptäcka, hitta och fixa en känd störning, vilket inte alltid är en lätt uppgift. Inte bara att ha rätt verktyg, utan också förmågan att korrekt identifiera problemet är nyckeln till störningsjakt. Hur konstigt det än kan låta, det första steget för att lösa ett störningsproblem är faktiskt att fastställa att det verkligen finns störningar. Ibland finns det andra problem som gör att ett kommunikationssystem fungerar mindre än optimalt men som faktiskt inte involverar en extern signal.

Land Mobile Radio (LMR)

Nästa generations allmän säkerhetskommunikation kommer med största sannolikhet att koppla ihop smalbandiga landmobilradionätverk (LMR) för röst med bredbandiga LTE-nätverk för höghastighetsdata. Att säkerställa att dessa nätverk är korrekt installerade och underhållna är avgörande för att säkerställa verksamhetskritisk kommunikation om allmän säkerhet och för att hålla allmänheten säker. Anritsu S412E LMR Master är den enda lösningen på marknaden idag som ger ett snabbt, enkelt och kostnadseffektivt sätt att verifiera driften av både smalbandiga LMR- och bredbandiga LTE-nätverk, och vid behov diagnostisera problem.

LTE

LTE (Long Term Evolution) is a standard for wireless broadband communications for mobile devices and data terminals, based on the GSM/EDGE and UMTS/HSPA standards. The challenge for wireless device developers is to offer the right services and be able to support a variety of systems to ensure their devices can connect globally on any mobile network.

Passiv intermodulering (PIM)

PIM är ett växande problem för mobilnätsoperatörer. PIM-problem kan uppstå när befintlig utrustning åldras, vid samlokalisering av nya bärare eller vid installation av ny utrustning. PIM kan skapa störningar som minskar en cells mottagningskänslighet eller till och med blockerar samtal. Denna störning kan påverka både cellen som skapar den, såväl som andra närliggande mottagare.

Kolla in produkterna i butiken

Vad tycker våra kunder?

Bra kursledare, tydlig och lätt att förstå. En bra genomkörare av något man har jobbat länge med.
Kursdeltagare
Lärde oss hur förläggning går till, vilka material som behövs och hur viktigt arbetsmiljön är för en fibertekniker som man själv inte tänkt på tidigare.
Kursdeltagare
Lärorikt och informativt. Mycket information med bra kursmaterial, så förstod allt utan problem.
Kursdeltagare
sobona
sinfra
robust fiber
brown round cookie on white surface
Vi använder kakor!

Vi vill att ditt besök på sidan ska bli så bra som möjligt. Här kan du läsa om vad vi sparar.